Úvodní stránka

Logo NÚKIB

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) se již tradičně zapojí do Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti a spouští Festival bezpečného internetu. Jedná se o sérii vzdělávacích akcí, kampaní, konferencí a webinářů realizovaných v průběhu měsíce října s cílem šíření osvěty o kybernetické bezpečnosti. Kompletní přehled aktivit najdete na webových stránkách www.fbifest.cz.

Včerejším dnem odstartoval 11. ročník Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti, který koordinuje Evropská agentura pro bezpečnost sítí a informací (ENISA) společně s Evropskou komisí. NÚKIB při této příležitosti během měsíce října pořádá národní kampaň Festival bezpečného internetu. Do akcí pořádaných v rámci Festivalu se zapojí nejen NÚKIB, ale také partneři se státní a soukromé sféry. Důležitost vzdělávání a osvěty zdůraznil i ředitel NÚKIB Lukáš Kintr: „Zájem o průběžné vzdělávání u každého z nás je základem. Bez toho, abychom se vzdělávali a měli zájem o další informace, budeme vždy tahat za kratší konec provazu. Festival bezpečného internetu je další z mnoha osvětových aktivit, které NÚKIB v této oblasti ve snaze posílit odolnost České republiky dělá.”

Motto 11. ročníku Festivalu zní: „Neplav v bezpečnosti“ a zaměřuje se na posilování kybernetické odolnosti české společnosti, podporu lektorů a expertů kybernetické bezpečnosti, nebo na hledání nových talentů. NÚKIB mimo koordinaci národního Festivalu bezpečného internetu sám pořádá vícero osvětových akcí a přednášek, z nichž mnohé je možno navštívit nejen online, ale i fyzicky napříč celou Českou republikou. Těšit se můžete třeba na seminář k novému procesu autorizací k veřejně regulované službě, který se bude konat v pražském sídle NÚKIB, nebo na online konferenci Digiday, která je určena pro učitele.

Neváhejte, navštivte stránky Festivalu a vyberte si z nabídky vzdělávacích aktivit NÚKIB a jeho partnerů, které pro vás budou po celý měsíc říjen dostupné zcela zdarma. Osvětu v rámci Evropského měsíce bezpečného internetu letos plánuje také Ministerstvo vnitra ČR. Doporučujeme proto sledovat jejich sociální sítě a příspěvky věnované tomuto tématu.