Úvodní stránka

Logo NÚKIB

Ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Lukáš Kintr podepsal spolu s rektorem Policejní akademie České republiky plk. v. v. Davidem Dlouhým 4. dubna 2023 rámcovou smlouvu o spolupráci obou institucí. Byly tak oficiálně stanoveny a přijaty podmínky kooperace pro společné zabezpečování a rozvoj vzdělávací, vývojové a inovační činnosti v oblastech týkajících se kybernetické bezpečnosti na dané univerzitě.

 Z pohledu NÚKIB se jedná o prvotní navázání spolupráce s Policejní akademií ČR, jež se do budoucna bude kybernetické bezpečnosti a ochraně kritické informační infrastruktury věnovat hlouběji. Na základě podmínek vycházejících z přijaté smlouvy budou zástupci NÚKIB, jakožto odborníci z praxe, na akademii pravidelně přednášet, účastnit se seminářů a prezentovat témata, jako jsou krizové řízení, ochrana kritické infrastruktury, forenzní analýza, predikce změn v bezpečnostním prostředí ČR a další oblasti kybernetické bezpečnosti. Spolupráce bude také spočívat v řešení společných projektů, nabídce stáží, navrhování a konzultacích témat závěrečných prací studentů.

NÚKIB tak bude mít možnost přímo ovlivnit a podílet se na výuce, výzkumu a vývoji na Policejní akademii ČR v oblasti kybernetické bezpečnosti, a díky tomu posílit kompetenci a zefektivnit činnost bezpečnostních subjektů v dané problematice. „Kybernetická bezpečnost se týká každého z nás a spolupráce mezi různými institucemi je v této oblasti základním stavebním kamenem. Vítám proto, že jsme dokázali navázat spolupráci s Policejní akademií, kterou vnímám jako velmi důležitou, a těším se z další příležitosti podílet se na vzdělání a výchově budoucích expertů na kybernetickou bezpečnost v České republice,“ sdělil ředitel NÚKIB Lukáš Kintr po podpisu smlouvy.

„NÚKIB je institucí, která disponuje množstvím expertů, jejichž odbornost a praxí získané zkušenosti v oblasti kybernetické bezpečnosti mohou být obrovským přínosem pro vzdělávání na naší akademii. Know-how, které mohou předat našim studentům je nedocenitelné,“ zmínil rektor Policejní akademie plk. v.v. David Dlouhý.