Úvodní stránka

Logo NÚKIB

V rámci rozvoje spolupráce NÚKIB se středními školami zaměřenými na kybernetickou a informační bezpečnost ředitel NÚKIB Ing. Karel Řehka udělil studentovi čtvrtého ročníku Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno Petru Holbovi ocenění za dosažení vynikajících studijních výsledků v oboru Kybernetická bezpečnost.

Ocenění Petru Holbovi předal 15. června 2022 na půdě Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno náměstek ředitele NÚKIB Ing. Lukáš Kintr. V rámci slavnostního předání proběhla diskuse se studenty školy, které se účastnil také vedoucí oddělení vzdělávání Petr Seifert a vedoucí oddělení komunikace Ing. Mgr. Alena Minxová.

Vyhledávání a oceňování nejlepších studentů středních škol zaměřených na kybernetickou bezpečnost je součástí trvalé snahy NÚKIB o naplnění Národní strategie kybernetické bezpečnosti České republiky v oblasti rozšiřování expertní základny. Proto NÚKIB a sdružení CZ.NIC, správce české národní domény, vytvořily společný projekt, který je v České republice unikátní, a přitom v zahraničí zcela běžný. Jeho cílem je inspirovat žáky základních škol ke studiu kybernetické bezpečnosti, vyhledat a ocenit talentované studenty maturitních ročníků těchto oborů, a zároveň je motivovat k vynikajícím výsledkům. Nejlepší student závěrečného ročníku oboru kybernetické bezpečnosti bude vybrán každý rok, a kromě ocenění získá i věcný dar od partnera CZ.NIC. Tím je pro tento rok open-source router Turris Omnia, za jehož vývojem a výrobou stojí právě správce české národní domény.

Podrobnější kritéria a podmínky pro další ročník budou zveřejněny na webových stránkách NÚKIB.