Úvodní stránka

Logo NÚKIB

NÚKIB ocenil prorektora Masarykovy univerzity Radima Polčáka za zásluhy v oblasti budování bezpečnějšího kyberprostoru a dlouholetou spolupráci s Úřadem. Plaketu převzal z rukou ředitele úřadu Karla Řehky. 

Radim Polčák, který je prorektorem pro rozvoj, legislativu a informační technologie, patří k předním odborníkům na kybernetickou bezpečnost v České republice. Vystudoval Právnickou fakultu MU a na fakultě od té doby vyučuje řadu předmětů, které se týkají práva a kyberbezpečnosti. V roce 2012 o kybernetické bezpečnosti půl roku přednášel na DePaul University v Chicagu. Na přelomu let 2017 a 2018 působil také v Evropské komisi v Bruselu jako poradce v oblasti ochrany dat.

Ve své činnosti se Radim Polčák věnuje propojování českého práva a informačních technologií. Podílel se například na přípravě zákona o kybernetické bezpečnosti, na základě kterého NÚKIB vzniknul. V současné době s námi spolupracuje na implementaci celoevropské směrnice o kybernetické bezpečnosti NIS a při pracích na novele českého zákona o kybernetické bezpečnosti.