Úvodní stránka

Logo NÚKIB

Letošní ročník konference CyberCon přinesl spoustu novinek. Jednou z nich byl i veletrh studijních příležitostí Studuj kyber!, který proběhl ve čtvrtek 23. 9. 2021.

Tento veletrh byl určen pro všechny žáky základních škol a studenty středních škol, kteří stojí před nelehkým úkolem – vybrat si svou budoucí střední, potažmo vysokou školu. Veletrh měl za úkol představit školy/obory, které úzce souvisejí s kybernetickou a informační bezpečností a informačními technologiemi.

V kině Scala se tak představily 2 střední školy: Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno, příspěvková organizace a Smíchovská střední průmyslová škola a gymnázium. Za vysoké školy můžeme jmenovat Fakultu vojenských technologií Univerzity obrany, Fakultu elektrotechniky a informatiky z Vysoké školy báňské, Ústav informatiky Mendelovy univerzity v Brně, Fakultu informatiky Masarykovy univerzity, Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií a Fakultu informačních technologií Vysokého učení technického v Brně a v neposlední řadě Fakultu informačních technologií Českého vysokého učení Technického v Praze. Samozřejmě nechyběl ani stánek NÚKIB, kde studenti mohli získat cenné informace o našem Úřadu, možnostech stáží a budoucího uplatnění.

Více jak 286 žáků/studentů mělo možnost pohovořit se všemi zástupci výše zmiňovaných institucí a zapojit se i do doprovodného programu, který připravil NÚKIB.

Děkujeme všem za účast a těšíme se na další ročník.