Úvodní stránka

Logo NÚKIB

Podle britského dohledového orgánu pro společnost Huawei s názvem Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC), obsahují produkty společnosti Huawei závažná slabá místa v oblasti zabezpečení. Britský úřad mimo jiné kritizuje nedostatečné technické kompetence a nedostatečnou hygienu v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Aktuální report pro rok 2019 tak upozorňuje na významné technické problémy, které mohou přinést dosud neodhalená rizika pro britské telekomunikační sítě v případě využití „komplexních kitů“ od společnosti Huwei.

Společnost Huawei sice v minulosti slíbila vyčlenit na otázky bezpečnosti dvě miliardy dolarů, ale HCSEC upozorňuje, že podobné závazky v minulosti žádné zlepšení situace nepřinesly. Stejně tak úřad upozornil, že ve srovnání se zprávou z loňského roku nedošlo u produktů společnosti Huawei k žádnému významnému zlepšení.

HCSEC bude nadále vyžadovat trvalé důkazy o lepším softwarovém inženýrství a kvalitě kybernetické bezpečnosti u produktů společnosti Huawei. HCSEC dále upozorňuje, že pokud nedojde k odstranění vad v softwarovém inženýrství a procesech kybernetické bezpečnosti, bude zvládání rizik u produktů společnosti Huawei v budoucnu extrémně obtížné.

Orginální dokument stáhnete zde: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/790270/HCSEC_OversightBoardReport-2019.pdf