29. 3. 2013

Další vlna phishingu (podvodná technika používaná na Internetu k získání citlivých údajů jako např. hesla, čísla kreditních karet apod.) se šíří mezi uživateli Facebooku. Dostanete zprávu od jiného uživatele s nabídkou na nové aplikace a rozhodnete se je vyzkoušet. Místo aplikace se však zobrazí přihlašovací stránka Facebooku. Ta je obvykle v angličtině, tlačítka „Zapomněli jste heslo“ nebo „Nápověda“ nejsou funkční. Pokud budete ignorovat všechny tyto varovné příznaky a přihlásíte se, budete přesměrováni na stránky YouTube a vaše přístupové údaje získá „jiná osoba“.

Odborníci varují před celou řadou aplikací na Facebooku, které pouze přesměrují uživatele na falešnou přihlašovací stránku. Při přihlašování do sociální sítě buďte vždy obezřetní, především ověřte URL adresu, která je https://www.facebook.com/login.php.

Další informace o známých hrozbách souvisejících se zabezpečením na Facebooku: https://www.facebook.com/help/217910864998172/